Wednesday, July 2, 2014

Top 8 superalimente care iti vindeca intregul corp

Timp de decenii, rafturile magazinelor alimentare au etalat alimente care sunt deficiente nutritiv. Starea saraca a solurilor combinata cu modificarea genetica a semintelor si procesarea alimentelor au lasat oamenii cu alegeri proaste in ce priveste alimentatia. Ia in considerare aceste opt superalimente pentru a capata nutrientii necesari unei functionari optime a corpului.

1. Aloe Vera

Aloe vera crescuta cum trebuie contine 20 minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi, 200 de compusi vegetali bioactivi (fitonutrienti), si puternice proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice.
Aloe vera aduce beneficii precum:
• Usurarea inflamatiilor si a durerii artritice
• Vindecarea ulcerelor si a unei largi varietati de tulburari si complicatii digestive
• Tratarea infectiei cu Candida si a parazitilor
• Reducerea numarului de infarcturi si atacuri vasculare cerebrale
• Ajuta la oprirea din crestere a tumorilor canceroase

2. Polenul

Polenul de albine este o bogata sursa de carotenoizi, 22 de aminoacizi si enzime. Mai este si o buna sursa a complexului vitaminic B, de vitamina C si E si a peste 68 de minerale.
Beneficiile polenului de albine includ:
• Combaterea cancerului, diabetului, artritei si depresiei
• Ajuta la sporirea rezistentei, fortei, andurantei si energiei
• Sporeste concentrarea si capacitatea memoriei
• Imbunatateste fertilitatea si amplifica activitatea sexuala
• Sporeste rezistenta la infectii

3. Maca

Maca este un superaliment cu mare densitate nutritiva si o sursa completa de aminoacizi. Maca este bogata in vitaminele B, C si E, si este o buna sursa de cupru, fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor si zinc.
Beneficiile sunt:
• Imbunatateste situatia anemicilor
• Reduce oboseala cronica
• Alina stresul si depresia
• Imbunatateste libidoul si\fertilitatea
• Imbunatateste functia glandelor suprarenale
• Intareste memoria

4. Ciupercile reishi

Reishi sunt o bogata sursa de antioxidanti. Insa reishi sunt si o buna sursa a complexului vitaminic B, ca si de potasiu, niacina, magneziu, seleniu, cupru is fosfor.
Beneficiile ciupercilor reishi sunt:
• Combat tulburarile legate de imunitate precum alergiile, artritele si cancerul
• Reduce stresul fizic si mental
• Reduce inflamatiile
• Protejeaza ficatul
• Ajuta la corectarea problemelor digestive

5. Goji

Fructele de goji contin 18 aminoacizi, 21 de oligoelemente, vitamina A, complexul vitaminic B, C si E, si sunt o sursa superioara de antioxidanti.
Beneficiile fructelor de goji includ:
• Imbunatatesc functia imunitara
• Protejeaza ADN-ul
• Protejeaza ochii si ficatul
• Reduc inflamatiile
• Protejeaza inima
• Imbunatatesc starea de spirit si libidoul
In loc de goji putetm folosi cu succes catina

6. Chlorella

Chlorella este o bogata sursa de proteine complete, o puternica sursa de clorofila si este bogata in intregul complex al vitaminelor. Chlorela este si o exceptionala sursa de fier si zinc, ca si de magneziu, fosfor, calciu si potasiu.
Beneficiile chlorellei includ:
• Ajuta la detoxifierea biotoxinelor, xenobioticelor si a metalelor grele
• Ajuta la omorarea Candidei si cresterii invazive a levurilor
• Cunoscuta luptatoare anticancer
• Previne si imbunatateste starea diabeticilor si rezistenta la insulina
• Reduce durerea asociata cu artrita si fibromialgia
• Ajuta la vindecarea si refacerea tesuturilor
• Reduce si elimina problemele digestive

7. Semintele de canepa

Canepa contine 20 de aminoacizi si este o sursa completa de proteine vegetale. Canepa este cea mai abundenta sursa de acizi grasi esentiali si are un raport perfect de  omega-6: omega-3 (3:1)
Beneficiile semintelor de canepa includ:
• Fortifica sistemul imunitar
• Reduce inflamatiile
• Imbunatateste memoria si previne problemele creierului
• Curata pielea si contracareaza problemele localizate aici
• Ajuta la mentinerea unui tract digestiv sanatos si curat
• Ajuta la prevenirea cancerului
• Ajuta la reducerea riscului de diabet

8. Nuca de cocos

Nuca de cocos este o excelenta sursa de acizi grasi, inclusiv de acid lauric si caprilic, care distrug bacteriile, virusurile si fungii. Nuca de cocos mai este si o buna sursa de complex vitaminic B si o excelenta sursa de cupru, calciu, fier, mangan, magneziu si zinc.
Beneficiile nucii de cocos includ:
• Imbunatateste functionarea sistemului imunitar
• Ajuta la protejarea impotriva problemelor cerebrale
• Micsoreaza riscul de diabet
• Reduce inflamarea articulatiilor si muschilor
• Intareste ficatul
• Omoara bacteriile si parazitii
• Protejeaza impotriva cancerului si a altor boli legate de imunitate
• Alina refluxul gastric si favorizeaza o buna functionare a aparatului digestiv

Source: www.viataverdeviu.ro

No comments:

Post a Comment